Люди

Велике інтерв'ю з українським «Штірліцом» Едуардом Матюхою (відео)

Велике інтерв'ю з українським «Штірліцом» Едуардом Матюхою (відео)
Едуард Матюха

Розвідник ГУР Міноборони України Едуард Матюха, який працював під прикриттям в "ДНР", розповів, як став "народним мером" Горлівки.

Про це український "Штірліц" розповів в інтерв'ю ТСН, зазначивши, що він практично не був "мером" окупованого міста, пише OBOZREVATEL .

"Щодо призначення, що передувало цьому питанню. З питання мого можливого призначення на посаду мера міста, воно було озвучено деякими підприємцями міста ще задовго до цих подій. При цьому про ці події, причини цих подій, чутки, я повідомляв офіційно Київ, що стало умовою нашого спілкування з представниками ГУР України. І я прийняв рішення, усвідомлюючи рівень загрози, прийняв рішення взяти участь в цих подіях", – поділився він.

Матюха повідомив, що в 2014 році він був головою окружної виборчої комісії по Горлівці.

"При цьому на мене чинився тиск з боку бойовиків з цієї діяльності. При цьому змушений заявити, що ці події стали причиною інших несподіваних, але дуже важливих для України подій. Перш за все, це призвело до виникнення конфлікту між різними угрупованнями бойовиків, що діяли в той час в місті Горлівка, і призвело до серйозного конфлікту між Безлером (Ігор Безлер – ватажок "ДНР") та представниками інших бойових угруповань Донецька. і що стало результатом виходу Стрєлкова (Ігор Стрелов (Гіркін) з міста Слов'янська в Донецька ", – пояснив розвідник.

Він також додав, що був причетний до конфлікту між терористами.

"Це була незапланована, несподівана подія, але передумовою до цього були мої рішення, і мій виступ, як" народного мера ", так би мовити. Наступного дня Євген Клеп, чинний мер, – за допомогою бойовиків, які вже були перебували в міськвиконкомі, – спочатку намагався мене заарештувати, а потім була поїздка до обласного СБУ, до "Абверу", Сергію Здрилюк, з певною метою. Слава Богу, я залишився живий, але події мали своє слідство і продовження ", – додав розвідник.

Матюха підтвердив, що кілька разів був на межі життя і смерті, коли терористи виводили його на розстріл.

"Я б хотів пропустити цю тему, вона не для обговорення. Це болюча тема, дуже болюча, як багато інших. Але це неприємно. Припустимо, якщо можна. Але слава Богу, я поки що живий", – пояснив він.

При цьому він акцентував, що за свій короткий термін на посаді "мера" ніяких дій не здійснював, розпоряджень і указів не видавала.

"Безумовно, якби я був мером міста Горлівка, обсяг і ширина цієї інформації (для ГУР ЗСУ – Ред.) Були б значно більше. Головне, були надії, що в якості" народного мера "міста була б можливість відстояти місто від бойовиків, від їх окупації ", – підсумував розвідник.

БІЛЬШЕ ПРО ВІДОМИХ ТА ЦІКАВИХ ЛЮДЕЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ» В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, ато, росія
В тему

Останні матеріали