Люди

Щоб урятувати важко хворого сина, батько шиє і продає якісні та модні сумки

Щоб урятувати важко хворого сина, батько шиє і продає якісні та модні сумки

Залишити роботу на підприємстві Володимира Крищука зі Львівщини змусила біда – важка хвороба сина. У 7-річного Марка ще шість років тому перестали рости і змінили свою структуру кістки. Внутрішнім органам, що розвиваються нормально, вже тісно в маленькому тілі. Тож сім?я до 20 тисяч гривень щомісяця витрачає на обстеження, ліки, масажі. Коли доводиться їхати до столичної клініки, грошей на дорогу, проживання, обстеження потрібно ще більше. 

І хоча за останні півроку стан хлопчика покращився, дитині все одно ще важко ходити. Відтак Марко потребує постійного догляду. Крім того, щоранку хлопчика потрібно відвозити до школи, де з ним до кінця занять перебуває мама Вікторія. Після школи – відвозити дитину додому, займатися не лише уроками, а й фізичною реабілітацією. Одне слово, один із батьків повинен весь час присвячувати дитині, а інший – заробляти гроші на прожиття сім'ї та лікування Марка.

– Саме ці два фактори – необхідність більше заробляти та бажання більше часу проводити із дружиною та сином – підштовхнули до думки покинути працювати «на дядю» і спробувати зайнятися власною справою, – розповідає Володимир Крищук.

Сумки на індивідуальні замовлення
Сумки на індивідуальні замовлення

Оскільки наш оповідач багато років відпрацював на взуттєвій фабриці, то мав уявлення, які вироби можна виготовляти зі шкіри. Та позаяк виготовлення взуття – справа затратна і без чималих капіталовкладень за неї не візьмешся, то вирішив виготовляти сумки.

– Спершу я, щоправда, роздумував: а може – гаманці, ремені, іншу шкіргалантерею. Втім на практиці побачив, що сумки тут – поза конкуренцією. Причому жіночі! – наголошує Володимир. – Бо чоловіки в цих питаннях не вибагливі: купив одну сумку і носить, доки не порветься чи не протреться. А жінки придбають нову сукню чи туфлі – і вже мусять створити цілий образ, де всі кольори й аксесуари мають бути продумані до дрібниць, в тому числі і сумочка.

Зважаючи на затребуваність покупців, сумочок у Володимира – до кольору до вибору: великі, середні, маленькі, монотонні й різнокольорові, строгі та гламурні, вечірні та спортивні, круглі, прямокутні, квадратні й у вигляді банана (що зараз дуже модно).

– Щоб придумати щось нове, однієї тільки фантазії замало. Мушу підглядати, що носять люди, з чим фотографуються зірки, які зразки сумок виставляють відомі бренди. А потім із усього цього створюю щось своє. Хоча буває, що мені пересилають фото сумочки, розповідають, які відділення мають бути всередині, і я підлаштовуюся під бажання клієнта.

Унікальні сумки на замовлення
Унікальні сумки на замовлення

Оскільки вироби Володимира Крищука рекламуються завдяки схвальним відгукам замовників, то не менше, ніж про гарний вигляд, мусить майстер подбати про високу якість.

– Як тільки я розпочав власну справу, грошей фактично не було. Тому я замовляв шкіру, виготовлену в Італії, а от на фурнітурі (замки, ланцюжки тощо) мусив економити й купував китайську, – не приховує Володимир. – Проте зараз на всі деталі сумочки я даю гарантію: служитиме довго.

На відміну від більшості виробів ручної роботи, які коштують ну дуже дорого, Володимир встановив «лояльну» ціну. Маленька сумочка із невеликою кількістю внутрішніх кишеньок коштує від 1 тисячі гривень. А от був чоловік, який попросив пошити велику дорожню сумку і вказав, які би відділення хотів мати, то за таке замовлення він заплатив 3500 гривень.

Високо якісні сумки під індивідуальне замовлення
Високо якісні сумки під індивідуальне замовлення

– Підбираючи асортимент сумочок, я враховую і сезонні потреби, і свята, які припадають на той чи інший період, – продовжує Володимир. – На холодну пору року пропоную сумки, в які би можна було покласти парасолю, рукавички. На весну й літо жінкам хочеться чогось яскравого. До Дня Незалежності я розробив цілу серію сумочок та «бананок» із орнаментом-вишивкою та написом «І  UA».

Наразі відкрити власний магазин для Крищуків – надто дорого. Давати під реалізацію в інші магазини – не вигідно: бо власники хочуть брати товар за копійки, а продають удесятеро дорожче. Тому наразі Крищуки реалізовують продукцію через соцмережі. Створили свій віртуальний магазин на всесвітньому сайті хенд-мейду (виробів ручної роботи). Адже, як переконалися, найчастіше їхні вироби замовляють забезпечені іноземці, для котрих якісна сумка за 50 доларів – це дуже навіть дешево.

Жіночі сумки на індивідуальне замовлення
Жіночі сумки на індивідуальне замовлення

– Втім, я сподіваюся, що завдяки цій статті ми зможемо знайти своїх поціновувачів і в Україні. Бо наразі сумки – це наше єдине джерело доходів, аби надавати необхідне лікування для сина Марка (гроші, які нам перераховують люди, відкладаємо на дороговартісну операцію), – відверто каже Володимир. – Кожного місяця на медикаменти, щотижневі аналізи, масажі тощо йдуть до 20 тисяч гривень. У жовтні нам потрібно їхати до Києва на обстеження – це додаткові витрати на дорогу, проживання, харчування. А щоразу просити в людей «дайте, перерахуйте» не хочеться. Бо розумію: в кожної сім?ї є свої клопоти і потреби.

Отож, дорогі читачі, підтримаймо сім?ю Крищуків у їхній біді. Наразі в маленького Марка вже є перші позитивні зрушення: він підріс аж на 1 см! Почав набирати у вазі. У нього стали рости зубчики, які через брак кальцію повипадали ще у півторарічному віці.

Унікальні сумки на індивідуальне замовлення
Унікальні сумки на індивідуальне замовлення

Але, щоб зберегти позитивну динаміку і подарувати Маркові життя без болю, ми з вами можемо замовити собі чи рідним сумочку чи цілий набір або прорекламувати ці вироби серед людей, яким по кишені купити високоякісні сумки з натуральної шкіри, котрі можна пошити за індивідуальним замовленням.

Переглянути весь асортимент продукції у «Фейсбуці» можна в групі «Шкіряні вироби ручної роботи LIGHTHOUSE».

А всі деталі уточнити за номерами Володимира і дружини Вікторії: (067)897-17-46, (068)009-30-55.

БІЛЬШЕ ПРО ВІДОМИХ ТА ЦІКАВИХ ЛЮДЕЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ» В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Оксана Бубенщикова

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Власна справа, хвороби
В тему