16 Березня 2018
Новини

Нейротоксин, яким отруїли російського шпигуна, доставила в Британію його дочка

Нейротоксин, яким отруїли російського шпигуна, доставила в Британію його дочка

Виявляється, «Новачка» Скрипалю привезла з Москви, сама не відаючи того, рідна донька.

Нервово-паралітична речовина «Новачок», якою у Великій Британії був отруєний російський шпигун Скрипаль, була підкинута у валізу його доньки, 33-літньої Юлії Скрипаль, перш ніж вона залишила Москву. Про це пише британське видання The Telegraph.

Джерела у спецслужбах розповіли журналістам, що вони впевнені: нервово-паралітичний агент бус схований у багажі Юлії Скрипаль, доньки подвійного агента, колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля. Розслідувачі працюють над версією, згідно з якою отрутою був просочений предмет одягу, косметики або ж подарунок, який згодом був розпакований в помешканні Скрипаля  в Солсбері. Тобто Юлію Скрипаль використали для того, щоб дістати її батька.

Нагадаємо, екс-співробітник російської розвідки (Головного розвідувального управління) Сергій Скрипаль та його донька 4 березня були знайдені непритомними на лавці у сквері в Солсбері. Їх отруїли нейропаралітиком під назвою «Новачок», розробленим у Росії. Внаслідок отруєння обоє впали в кому.

14 березнь британська прем’єрка Тереза Мей виступила з офіційним звинуваченням Російської Федерації у спробі вбивства Сергія Скрипаля. Кремль відкидає усі обвинувачення. Як заявив міністр закордонних справ Сполученого Королівства Борис Джонсон, Велика Британія надасть незалежним міжнародним експертам зробити власний висновок про причетність Москви до цього злочину. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему