4 Грудня 2017
Новини

Порошенко запропонував скасувати в Україні податок на прибуток

Порошенко запропонував скасувати в Україні податок на прибуток

Президент України Петро Порошенко заявив, що в Україні варто скасувати податок на прибуток і замінити його новим збором на виведення капіталу з бізнесу.

Про це глава держави заявив під час своєї зустрічі з представниками ділових кіл, повідомляє прес-служба президента.

Він зазначив, що зараз дуже важливо знайти нестандартні і нетривіальні способи, щоб залучати в країну інвестиції і новий бізнес. Порошенко заявив, що є ідея скасувати податок на прибуток і замінити його податком на виведення капіталу з бізнесу. Глава держави зазначив, що відповідний законопроект уже готовий, але перед його прийняттям необхідно провести громадські слухання.

За словами президента, ідея полягає в тому, що податком будуть обкладатися тільки ті кошти, які не будуть йти на розширення або створення нового бізнесу. Порошенко заявив, що такий податок буде дуже простим з адміністративної точки зору.

"Це має величезне антикорупційне значення, спрощення ведення бізнесу, зниження собівартості і перехід абсолютної більшості українського бізнесу з потенційно тих, кого можуть звинуватити в якихось кримінальних діях, на абсолютно чисту світлу і прозору сторону", - сказав він.

За словами Президента, відображення реального стану капіталізації і прибутковості підприємств надзвичайно полегшить залучення інвестицій і кредитів. За словами Президента, загальне командне завдання, насамперед влади – компенсувати втрати на початку.

Крім того, президент закликав представників бізнесу допомогти владі виробити стратегічну комунікацію, що допоможе вести діалог з суспільством з цього питання.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему