28 Листопада 2017
Новини

У кримчан забирають землю для будівництва траси

У кримчан забирають землю для будівництва траси

Планується, що ця автомагістраль буде швидкісною – тут можна буде розганятись до 120 км/год.  

Окупанти Криму 2017 року вилучили понад одну тисячу земельних ділянок для будівництва автотраси «Таврида». Про це повідомляє ТАСС із посиланням на відповідь Міністерства майнових і земельних відносин регіону на запит журналістів, передає Ukr.Media.

«Відповідно до затвердженої документації з планування території автомобільної дороги «Таврида» Радою міністрів Республіки Крим прийнято рішення про вилучення 1007 земельних ділянок», – ідеться в повідомленні.

Здебільшого вилучають земельні ділянки «сільськогосподарського призначення, на яких відсутні будівлі та споруди». Розмір компенсацій визначатиме Служба автомобільних доріг Криму.

«Власникам землі за їхньою згодою може бути передбачене надання аналогічних ділянок в іншому місці та (або) інших об’єктів нерухомого майна замість майна, що вилучається», – відзначили в міністерстві.

Загалом траса «Таврида» протяжністю майже 280 км має зв’язати міста Керч, Сімферополь і Севастополь зі споруджуваним мостом через Керченську протоку і материковою частиною Росії. Замовником проекту виступає Служба автодоріг Криму, а підрядником – АТ «ВАД».

Усі роботи планують завершити до кінця 2020 року. Згідно з проектом, чотири із шести ділянок траси будуть готові прийняти транспортний потік із Керченського моста до кінця 2018 року. Крім того, на трасі збираються спорудити 90 мостів і шляхопроводів та 17 транспортних розв’язок, а ще – 30 пішохідних переходів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему