28 Листопада 2017
Новини

Як Росія перетворюється на країну-терориста

Як Росія перетворюється на країну-терориста

Для того, щоб звинуватити в тероризмі організацію або й цілу країну, потрібні досить вагомі причини. У випадку з Російською Федерацією цих причин більше ніж достатньо.

Слідчі РФ погрожують українському журналісту Романові Сущенку двадцятьма роками в’язниці, якщо він не піде на співпрацю зі слідством і не зізнається в «шпигунській діяльності». Це стара обкатана схема для росіян, вони не вперше до цього вдаються, проте, напевно, це перший раз, коли ця схема не працює, тому в Кремлі дуже нервують через ситуацію із Сущенком.

Адвокат українця заявив, що на такі маніпуляції російської влади більше ніхто не поведеться і діяти за «схемою Шаройка» не вийде. Тобто можна сказати відверто, що росіяни не в силі знайти доказів, що українець Сущенко провадив шпигунську діяльність, і, як завжди буває в таких випадках, у хід пішов шантаж. Так-так, найбанальніший шантаж. Держава з ядерною зброєю, яка претендує на одну з провідних ролей у світі, йде на банальний дрібний шантаж щодо журналіста.

Всі заяви від ОБСЄ та країн Європи, які регулярно просять припинити переслідування і відпустити Сущенка, не вартують абсолютно нічого. Нагадаю, що президент ОБСЄ Турбйорн Ягланд нещодавно запропонував зняти з Росії санкції, щоб її делегація повернулася назад до складу Ради Європи. Зробив він це під найбільш благопристойним приводом. Він сказав, що таким чином можна буде захищати права людей на території Росії. Яким чином пан Турбйорн Ягланд збирається захищати права на території РФ, якщо вона бере в заручники людей і після цього проти Кремля не посилюються, а навпаки, послаблюються санкції? Тим більше голова ОБСЄ запропонував обійти резолюцію свого органу, тобто вчинити, як хоче Кремль, плюнути на статут організації. Будь-яке послаблення з боку Ради Європи та ЄС на тлі репресій, від яких у Москві відмовлятися не збираються, будуть сприйматися Путіним виключно як слабкість європейських лідерів. Усім відомо, що в такому випадку він обов’язково почне тиснути далі й від цього репресивний апарат у Росії запрацює ще сильніше.

Взагалі європейська політика відрізняється різними підходами до, здавалося би, тих самих речей. На Близькому Сході, де у в’язницях Башара Асада вбивають сотні, якщо не тисячі людей, Європа веде політику жорстких санкцій. Щодо Росії тактика зовсім інша – умиротворення. Невже в Європі чекають, поки в російських в’язницях просто почнуть убивати тисячі людей, які неугодні режиму? Так перший крок до цього давно зроблено! Варто нагадати, що на території Білорусі викрадено українського громадянина Павла Гриба. Викрадення людини на території іншої держави – це не тероризм? Викраденого українця звинувачують у підготовці теракту на території однієї зі шкіл Краснодарського краю під час проведення лінійки. Вбивця й агресор завжди демонізує жертву. Будь-який агресор шукає виправдання своїй безрозсудній жорстокості й жадібності, яка в цьому разі повністю охопила Росію. Якщо росіяни зацькували свого школяра, котрий у Бундестазі заявив про те, якою може бути жахливою війна, і побажав, щоб люди жили в світі без воєн, то можна собі уявити, що вони зроблять з людьми не зі свого племені. Що ще повинна утнути Росія, щоб у Європі нарешті зрозуміли, що РФ остаточно перетворилася в країну-терориста? Якщо її зараз не зупинити, то збитий російськими бойовиками малайзійський «Боїнг» здасться квіточками. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему