27 Листопада 2017
Новини

В Україні може різко подорожчати бензин

В Україні може різко подорожчати бензин

Блокування терміналу в Новограді-Волинському призведе до скорочення диверсифікації джерел поставок, а також до чергового витка цін для споживачів як мінімум на $40–60/т або від 1 до 1,50 грн/л у роздробі.

Таку думку висловили в Нафтогазовій асоціації України (НАУ).

Як повідомляють ЗМІ, представники громадських організацій, що влаштували акцію протесту біля термінала, власником якого є компанія «Прикарпатзахідтранс», стверджують, що їхні дії спрямовані проти контрабанди палива та ухилення від сплати податків.

«Нафтогазова Асоціація наполягає, що такі дії завдають непоправної шкоди як діловій репутації країни, так і пересічним споживачам», – ідеться в заяві асоціації.

Асоціація підготувала офіційні запити до Адміністрації Президента, Кабміну, МВС, СБУ, АМКУ, ДФС, у профільні міністерства і відомства, а також у міжнародні організації з проханням вплинути на ситуацію, яка може серйозно дестабілізувати ринок палива в Україні.

23 листопада термінал у Новограді-Волинському, звідки здійснюються відвантаження російського дизельного палива, був оточений невідомими людьми, які заявили про намір блокувати його роботу.

За даними видання «Наші гроші», кінцевим бенефіціаром компанії «Прикарпатзахідтранс» є громадянин Німеччини Анатолій Шефер зі Швейцарії. На нього записано швейцарську компанію International Trading Partners AG, яка в березні купила АТ «Південно-західне акціонерне товариство трубопровідного транспорту нафтопродуктів» у російської «Транснефти».

Серед контрагентів ITP AG були фірми оточення Віктора Медведчука.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему