27 Листопада 2017
Новини

Масового вбивцю не могли екстрадувати до Росії через страх польоту

Масового вбивцю не могли екстрадувати до Росії через страх польоту

З Австрії до Росії через аерофобію не змогли екстрадувати кримінального авторитета Аслана Гагієва, відомого під прізвиськом Джако. Його звинувачують у організації 60 вбивств. Пише МедіаЗона з посиланням на «Комерсант».

За інформацією видання, перед відправкою злочинця в аеропорт Відня його адвокати подали австрійському Мін’юсту й Інтерполу довідку про те, що Джако тепер страждає на аерофобію і може не пережити польоту в Росію.

Поки австрійська влада перевіряла цю інформацію, захист звернувся до Вищого земельного суду Відня і зажадав скасувати екстрадицію Гагієва. На думку адвокатів, ФСВП Росії не зможе забезпечити авторитету умов у СІЗО, відповідних Європі.

Крім того, адвокати Джако висловили побоювання за життя їхнього підзахисного в Росії. Якщо Вищий земельний суд Відня знову винесе рішення про екстрадицію Гагієва, то захист має намір звернутися до Європейського суду з прав людини.

Нагадаємо, Управління Слідчого комітету по Північно-Кавказькому федеральному округу заочно звинуватило Джако в організації злочинного угруповання, що вчинило близько 60 замовних убивств.

У січні 2015 року кримінального авторитета затримали у Відні, а потім випустили під заставу в 100 євро. Проте Болгарія звинуватила Гагієва у використанні фальшивих особистих документів і зажадала його видачі.

У вересні Вищий земельний суд Відня відхилив запит Болгарії та схвалив вимогу російської Генпрокуратури про видачу російського авторитета. Пізніше екстрадицію схвалив глава Мін’юсту Австрії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему