24 Листопада 2017
Новини

В Україні настала метеорологічна зима

В Україні настала метеорологічна зима

Синоптики розповіли, які сюрпризи принесе в Україну початок зими.

В Україні настала метеорологічна зима, і найближчими днями мінусової температури слід очікувати і вдень. Про це на прес-конференції, яка відбулася в «Укрінформі» , розповіла завідувач відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів Українського науково-дослідного інституту НАН України Вазіра Мартазінова.  

«Зима вже настала. Що таке початок зими? Це перехід середньодобових температур через 0 градусів. Ось у ці дні, по суті, температура перейшла 0 градусів і зима охопила всю територію України», – зазначила синоптик.

З її слів, зараз нічна температура в Україні становить 7,5 градуса морозу, а денні температури – на рівні 2-3 градусів тепла.

«Сьогодні вдень ще буде плюсова температура, але найближчими днями слід очікувати мінусових температур і вдень», – уточнила метеоролог.

Зараз над країною формується великий циклон. «Цей циклон штормовий і дуже активний. Такі циклони були раніше і будуть з’являтися протягом зими. І в окремі дні досягатимуть території України і, природно, приноситимуть багато штормових синоптичних ситуацій – посилення вітру, снігопади, зниження температури», – попередила українців Вазіра Мартазінова.

У цілому, зауважила вона, з початку року спостерігається чергування різкого зниження та підвищення температур: у середньому п’ять днів похолодання, п’ять – підвищення температури. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему