22 Листопада 2017
Новини

В МЗС України пояснили, чому в Білорусі почалася шпигуноманія

В МЗС України пояснили, чому в Білорусі почалася шпигуноманія

Глава зовнішньополітичного відомства України Павло Клімкін заявив, що затримання громадян України на території Білорусі за підозрою в шпигунстві є тотальною дурістю.

Свою думку глава українського МЗС висловив журналістам перед засіданням Кабінету Міністрів України у середу, 22 листопада.

Він зазначив, що такий страх перед громадянами України пов’язаний з навчаннями «Захід-2017», які нещодавно відбувалися на території Білорусі з участю російських військових, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«З Білоруссю спочатку грибна істерія, потім ягідна істерія, потім шпигунська істерія, потім якась економічна», – заявив Клімкін. Він зазначив, що в Росії дуже хочуть вибудувати логіку, при якій Україна буде виставлена як країна, яка засилає шпигунів, однак це є дурістю.

Міністр припускає, що всі останні арешти мають безпосередній стосунок до військових навчань «Захід-2017», які відбувалися на території Білорусі й мали наступальний характер.

Нагадаємо, у серпні цього року в Білорусі зник 19-річний син офіцера Держприкордонслужби України Павло Гриб. Пізніше стало відомо, що його викрали російські спецслужби і перевезли в слідчий ізолятор у Краснодарі (Росія). 25 жовтня в Мінську був затриманий власкор «UA: Українське Радіо» в РБ, громадянин України Павло Шаройко. Йому висунули стандартне для іноземних кореспондентів звинувачення у «шпигунстві». 20 листопада стало відомо, що в Білорусі зник ще один наш співвітчизник – керівник підприємства ПАТ «Завод обважнювачів» (м. Костянтинівка Донецької області) Олександр Скиба, який приїхав у сусідню країну на переговори у справах свого бізнесу. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали