9 Листопада 2017
Новини

Суд відпустив засудженого до довічного ув’язнення злочинця, який вбив 7 людей

Суд відпустив засудженого до довічного ув’язнення злочинця, який вбив 7 людей

Апеляційний суд Вінницької області відпустив на свободу чоловіка, який вбив сімох людей та був засуджений до довічного ув’язнення.  Двоє з жертв були співробітниками правоохоронних органів. Про це у себе в блозі повідомив екс-глава Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький, передає НВ.

Він розповів, що суд прийняв рішення відпустити особливо небезпечного злочинця "по хворобі". У рішенні суду зазначається, що "хвороба перешкоджає подальшому відбуванню покарання".

При цьому суд прийняв рішення відпустити зловмисника в обхід президентського помилування, для якого необхідно відсидіти 25 років.

За деякими даними, йдеться про лідера злочинного угруповання Олександра Каверзина, який у 2002 році був засуджений до довічного ув'язнення за вбивство семи осіб.

На рахунку злочинця ціла серія розбоїв і вбивств. Серед жертв є двоє співробітників Управління по боротьбі з організованою злочинністю Хмельницької області. Ще двоє отримали серйозні поранення.

Суд звільнив Каверзина, оскільки він втратив зір, скориставшись юридичним казусом , згідно з яким ув'язнених можна відпустити за станом здоров'я. При цьому про засуджених на довічний термін в новій редакції КК України нічого не говориться.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали