7 Листопада 2017
Новини

В Україні наркотики продають через Інтернет?

В Україні наркотики продають через Інтернет?

Поліція виявила в Україні 80 нових психотропних речовин, які продають через Інтернет. Про це заявив глава департаменту протидії наркозлочинності Нацполіціі Андрій Кіхтенко  у Facebook.

«Тенденція на ринку наркотиків – це щорічна поява нових психоактивних речовин (НПР), тобто синтетичних аналогів або похідних вже існуючих наркотиків і психотропів, але які не включені в перелік «заборонених» речовин. В Україні зафіксовані факти вилучення близько 80 нових психоактивних речовин. Це дуже багато», – сказав Андрій Кіхтенко.

Голова Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції зазначив, що НПР дешевші, а значить, доступніші. Переважна їхня частина збувається через Інтернет у безконтактний спосіб, а основна аудиторія інтернет-користувачів – це молодь, яка залучається, включно, до збуту нових психоактивних речовин.

Андрій Кіхтенко наголосив, що поліція розробила порядок віднесення нових психоактивних речовин до аналогів наркотиків і психотропів, тобто встановлення єдиного порядку включення їх у список заборонених.

Співробітники департаменту також налагоджують комунікацію з органами місцевого самоврядування, райдержадміністраціями, навчальними закладами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему