7 Листопада 2017
Новини

Російського пропагандиста не пустили в Україну

Російського пропагандиста не пустили в Україну

Співробітника російського пропагандистського інформаційного агентства "РИА" Захара Виноградова не пустили в Україну і заборонили в'їзд на територію країни протягом п'яти років. Російського пропагандиста зняли з поїзда "Москва-Одеса" на станції Конотоп співробітники Служби безпеки України, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Сам пропагандист заявив, що його висадили з поїзда о шостій ранку для перевірки документів. Він розповів, що співробітники Служби безпеки України заборонили йому в'їзд на територію країни терміном на п'ять років. При цьому він стверджує, що не знає причини заборони.

Виноградов заявив, що зараз він сидить в Конотопі і чекає зворотнього поїзда, який буде о 18:00. Пропагандист додав, що наразі українські правоохоронці готують документи.

В СБУ підтвердили цю інформацію. Представник СБУ Олена Гітлянська заявила, що рішення про заборону було прийняте на основі статті 13 закона Украины "Про правовий статус іноземців і осіб без громадянства" в інтересах национальної безпеки країни.

"Рішення про заборону в'їзду в Україну приймається, якщо є наявність достатньої інформації, одержаної в установленому законом порядку, про факт вчинення ним суспільно небезпечного діяння, незалежно від території його здійснення, яке суперечить інтересам забезпечення безпеки України, попередження, виявлення, припинення та розкриття якого є в компетенції СБ України", – заявила вона.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему