3 Листопада 2017
Новини

Сила молитви у поминальну Дмитрівську суботу

Сила молитви у поминальну Дмитрівську суботу

Цього дня, у Дмитрівську чи Димитрівську суботу, християни повинні виконати свій обов’язок перед спочилими друзями та рідними – замовити поминальну службу та, звісно, помолитися, поставити у храмі свічку за упокій, добрими думками згадати все хороше про небіжчика.

Чим більше лине до Господа наших молитов, тим більше звільняються від гріхів душі покійних. А коли ці душі повністю очистяться від гріхів, то вже покійні будуть молитися перед Всевишнім за нас.

Короткі молитви за спочилого

«Упокой, Господи, душу раба Твого (ім’я), прости йому всі гріхи його, вільні й невільні, даруй йому Царство Твоє Небесне і сотвори йому вічную пам’ять. Амінь».

«Пом’яни, Господи Боже наш, у вірі й надії на життя вічне спочилого раба Твого (ім’я) і, як Благий і Чоловіколюбець, що гріхи відпускаєш і неправду знищуєш, полегши, відпусти і прости всі провини його вільні й невільні, визволи його від вічної муки і вогню геєнського і даруй йому причастя й насолоду вічних Твоїх благ, що Ти приготував для тих, хто любить Тебе. Бо хоч він і згрішив, але не відступив від Тебе, а щиро в Отця, і Сина, і Святого Духа, Бога, у Тройці славимого, вірував і Єдиного в Тройці, і Тройцю в Єдності православно до останнього подиху свого сповідував.

Тому милостивим будь до нього, і віру в Тебе замість діл прийми, і зо святими Твоїми, як Милосердний, упокой, бо немає людини, щоб жила і не згрішила. Ти один без усякого гріха, і правда Твоя – правда вічна; і Ти один Бог милости і щедрот, і чоловіколюбства, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині, і повсякчас, і навіки-віків. Амінь».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему