16 Серпня 2024
Новини

Блогеру Слобоженку оголосили підозру в ухиленні від сплати 200 млн грн податків

Блогеру Слобоженку оголосили підозру в ухиленні від сплати 200 млн грн податків

На майно блогера Олександра Слобоженка наклали арешт через ухилення від сплати понад 200 млн грн податків.

Бюро економічної безпеки оголосило йому підозру, - повідомила пресслужба БЕБ. Там не назвали ім'я блогера, натомість джерело hromadaske у правоохоронних органах зазначило, що йдеться саме про Слобоженка.

За даними слідства, підозрюваний заснував та організував діяльність комерційної структури, створив вебресурс та згодом зареєстрував торгову марку. 

Ця компанія здійснювала арбітраж трафіку — йдеться, зокрема, про рекламування ринку азартних ігор, сервісів для віртуальних знайомств, букмекерських організацій тощо.

«Аби приховати доходи та ухилитись від сплати податків і зборів компанію не реєстрували як юридичну особу та не ставили на облік як платника податків в Україні, трудові договори з працівниками не укладалися», — йдеться у повідомленні.

У БЕБ кажуть, що керівник компанії отримав доходи, що на той час були еквівалентні понад 1 млрд грн. Вони не були відображені в деклараціях про майновий стан і доходи за 2020-2023 роки, податки з них не сплачувалися.

«Такі дії призвели до фактичного ненадходження до бюджету держави понад 213 млн грн податків», — наголосили у Бюро.

Там додали, що підозрюваний легалізував ці гроші, зокрема, придбавши низку об’єктів нерухомості та елітні автівки. Детективи оголосили блогеру підозру за ч. 3 ст. 212 та ч. 1 ст. 209 Кримінального кодексу України. Слобоженку може загрожувати до 6 років ув'язнення.

Нині арештовані 8 транспортних засобів блогера, квартири та нерухомість у столиці. Досудове розслідування триває.

У квітні «Українська правда» писала, що Слобоженко регулярно відпочиває за кордоном. Підставою для виїзду у нього була непридатність до військової служби, мовляв, «серйозні проблеми зі здоров'ям».

«При цьому на відео, опублікованих в соцмережах чоловіка, він тисне штангу, стрибає сальто у водойму, катається на водних і звичайних мотоциклах, снігоходах тощо», — вказувало видання.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: податки, блогери, Україна
В тему