25 Липня 2024
Новини

У Дніпрі затримали підозрюваного у вбивстві Фаріон

У Дніпрі затримали підозрюваного у вбивстві Фаріон

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко доповів про затримання в Дніпрі підозрюваного у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

Затримано 18-річного хлопця. Наразі інших деталей не розкривали. Тривають необхідні слідчі дії та експертизи.

Зеленський повідомив, що операція із затримання була «дуже непростою». Протягом цих днів над розкриттям убивства працювали сотні фахівців Національної поліції України, СБУ та інших служб.

Президент повідомив, що доручив міністру внутрішніх справ представити суспільству всі деталі.

За даними МВС, під час підготовки до злочину хлопець орендував щонайменше три квартири у Львові. Маючи його фото, смарткамери відеоспостереження зловили його.

«Зараз затриманий у руках поліції. Важливо дізнатися всі деталі. Наразі слідство схиляється до думки, що стрілець — лише виконавець», — зазначив Клименко.

Загалом для його пошуку 139 годин безперервно працювала команда оперативників, слідчих, кримінальних аналітиків, експертів, інших поліційних служб, співробітників Служби безпеки України. За словами Клименка, вони перевірили кожен куточок по маршруту відходу стрільця та обшукали близько 100 га лісу.

Нагадаємо, поліція 19 липня о 19:30 отримала повідомлення про те, що на вулиці Масарика у Львові невідомий чоловік стріляв у перехожу — нею виявилась Ірина Фаріон. Саме там жила мовознавиця.

Її шпиталізували з вогнепальним пораненням голови. Медики встигли провести операцію первинної хірургічної обробки рани голови, жінка перебувала у глибокій мозковій комі та на штучній вентиляції легень. 60-річна громадська діячка померла після 23:00 — у неї не витримало серце.

Справу розслідують за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України — умисне вбивство. Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі. Як імовірні версії вбивства слідчі розглядають громадсько-політичну діяльність Фаріон та особисту неприязнь до неї.

Поліціянти опублікували фотографію та прикмети хлопця, який може бути причетним до вбивства мовознавиці та громадської діячки Ірини Фаріон — на вигляд хлопцеві близько 20 років. Мешканці будинку загиблої розповіли, що протягом кількох тижнів бачили підозрілого молодика, який від ранку до вечора сидів на лавці неподалік.

ЗМІ писали, що головний підозрюваний діяв професійно та міг мати спільників. Поліція зокрема перевіряє відео росЗМІ про ймовірну причетність російських неонацистів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вбивство, львів, дніпро
В тему