19 Червня 2024
Новини

путін зустрівся з главою КНДР Кім Чен Ином

путін зустрівся з главою КНДР Кім Чен Ином

У столиці КНДР Пхеньяні президент росії володимир путін зустрівся з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином.

Про це пише Reuters, Associated Press та російські пропагандистські ЗМІ.

Обидва лідери провели зустріч на площі Кім Ір Сена у Пхеньяні. Лідер КНДР Кім Чен Ин висловив свою «повну підтримку» росії у її війні проти України. Своєю чергою путін висловив захоплення тим, «як перетворився Пхеньян за останні 24 роки».

Далі обидва очільники своїх держав поїхали у палац Кімсусан, де вони розмовлятимуть віч-на-віч.

Візит путіна до Північної Кореї відбувся вперше за 24 роки. Reuters пише, що росія використовує «потепління» відносин з КНДР для того, щоб «вколоти» Вашингтон.

У США тим часом побоюються, що рф може надати допомогу для ракетної та ядерної програм Північної Кореї, а та, своєю чергою — балістичні ракети та артилерійські снаряди, які москва використовує у війні проти Україні.

Зазначимо, що у вересні 2023 року путін вже проводив зустріч з главою КНДР Кім Чен Ином в Амурській області рф. Вважається, що під час цієї поїздки вони домовилися, що Пхеньян отримає допомогу рф у своїй космічній програмі в обмін на надання росії озброєнь для війни в Україні.

Це є порушенням резолюцій ООН, тож перед черговою зустріччю путіна та Кіма США та Південна Корея застерегли росію від налагодження тісніших військових зв’язків з КНДР.

Представник Державного департаменту США Меттью Міллер напередодні повторив звинувачення в тому, що Північна Корея поставила росії «десятки балістичних ракет і понад 11 000 контейнерів з боєприпасами» для використання в Україні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир путін, війна з Росією
В тему