11 Квітня 2024
Новини

Хто став новим речником Міноборони

Хто став новим речником Міноборони
Речником Міністерства оборони України став поет, лавреат Шевченківської премії та військовий Дмитро Лазуткін

Раніше він керував службою зв'язків з громадськістю 47 окремої механізованої бригади «Маґура». Про нову посаду Лазуткіна стало відомо з етеру телемаратону за 10 квітня, в якому його відрекомендували уже як речника Міноборони.

У коментарі виданню «УП. Культура» Лазуткін розповів, що ще на початку лютого перевівся із 47 бригади, в яку мобілізувався влітку 2023 року, до складу 59 бригади. Звідти отримав відрядження до Міноборони. 

Письменник наголосив, що пройшов конкурс і був обраний серед інших претендентів. Каже, що в управлінні преси та інформації Міноборони йому хотілося потрапити через колектив.

«Тут Роман Вінтонів, його заступник, також із нами працює відомий поет з дипломатичною освітою Микола Кулініч. Дуже комфортно працювати з такими професійними людьми, які розуміються на роботі преси, дуже обережно поводяться зі словом і дружньо до мене поставилися», — пояснив Лазуткін.

Більше про Лазуткіна

Він народився 1978 року в Києві. Навчався в Національному технічному університеті України. Працював інженером-металургом, тренером з карате, журналістом, спортивним коментатором.

Проте популярним став завдяки своїм віршам. Перша поетична збірка Лазуткіна вийшла у 2003 році. Відтоді з’явилося ще вісім книжок.

Гурт Kozak System поклав на музику вірш Лазуткіна «Така спокуслива».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: міністерство оборони, Україна
В тему