6 Березня 2024
Новини

Шарій заявив про замах на його життя

Шарій заявив про замах на його життя
В Іспанії, як заявив проросійський блогер Анатолій Шарій, на нього здійснили напад із використанням автоматичної зброї.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

«Щойно в Іспанії відбувся напад на мою машину з використанням автоматичної зброї», — написав Шарій.

Він каже, що його з дружиною намагалися вбити з автомата з глушником. Також він розповів, що напад здійснив один чоловік. Ще один, каже Шарій, стежив за його пересуванням.

Блогер стверджує, що менш ніж тиждень тому іспанські правоохоронці отримали інформацію про підготовку замаху на нього. За його словами, силовики Іспанії начебто знають на прізвища і в обличчя тих, хто готував напад.

Нагадаємо, в Україні Шарію оголосили підозру в державній зраді та порушенні рівноправності громадян (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 161 ККУ). В СБУ зазначали, що Шарій займався дискредитацією державної політики України, умисно та цілеспрямовано поширював маніпулятивну, викривлену інформацію щодо урядових ініціатив і подій на сході країни для загострення та дестабілізації ситуації. Це підтверджувала експертиза інтерв’ю та виступів Шарія.

У травні 2022 року Шарія навіть затримали в Іспанії, але місцевий суд відпустив його під підписку про невиїзд. Тодішня генпрокурорка України Ірина Венедіктова просила українців утриматися від емоційних і жорстких коментарів на адресу Шарія, щоб пропагандист не використав це для заяв, нібито його переслідують за політичними мотивами.

Улітку 2023 року Шарію повідомили про нову підозру в державній зраді: слідство зазначає, що він організовує з Іспанії піаракції проросійської спрямованості, створює та поширює політично заангажовані тенденційні сюжети антиукраїнського змісту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: іспанія, анатолій шарій
В тему

Останні матеріали