6 Березня 2024
Новини

Посадили поруч із дружиною Навального: Зеленська відмовилася бути присутньою під час звернення Байдена

Посадили поруч із дружиною Навального: Зеленська відмовилася бути присутньою під час звернення Байдена
Запрошення Білого дому бути присутньою на зверненні президента США Байдена до нації 7 березня відхилила перша леді України Олена Зеленська, бо вона мала сидіти поруч із дружиною Олексія Навального.

Про це пише hromadske з посиланням Washington Post.

У Білому домі відсутність Зеленської пояснили «конфліктами в розкладі». Водночас Юлія Навальна також відмовилася бути присутньою на виступі Байдена. За словами її речниці, причиною цього стала її втома. Про те, що Навальна теж не приїде, Білий дім, ймовірно, не повідомив Києву.

В адміністрації Байдена поруч із Зеленською також планували посадити першу леді США Джилл Байден.

WP пише, що у четвер, 7 березня, Байден знову закликатиме республіканців у Палаті представників «якнайшвидше» ухвалити фінансування України.

Нагадаємо, в російській колонії 16 лютого заявили про смерть ув'язненого Олексія Навального. Там стверджують, що Навальний після прогулянки відчув себе зле, практично одразу зомлівши. Медики нібито вжили всіх необхідних реанімаційних заходів, але позитивних результатів це не дало, тож вони констатували смерть.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Навальний, «очевидно, убитий путіним». У НАТО заявили, що потрібно встановити всі факти щодо смерті Навального, а в Єврокомісії назвали смерть політика «похмурим нагадуванням про те, чим є путін та його режим».

Згодом начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов сказав журналістам, що російський політик Олексій Навальний помер природною смертю — через тромб.

«Я можу вас розчарувати, але те, що нам відомо, — він реально загинув від тромбу. І це більш-менш підтверджено. Це взято не з інтернету, але, на жаль, природна [смерть]», — сказав Буданов.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: олена зеленська, сша, Джо Байден
В тему

Останні матеріали