15 Червня 2020
Новини

«Справа Стерненка»: між активістами й працівниками «Шарій.нет» сталася перепалка

«Справа Стерненка»: між активістами й працівниками «Шарій.нет» сталася перепалка
Між активістами, які прийшли підтримати екслідера одеського "Правого сектору" Сергія Стерненка, і співробітниками видання «Шарій.нет» стався конфлікт.

Останніх, зрештою, правоохоронці вивели за межі двору Шевченківського районного суду. Про це повідомляє кореспондентка hromadske з місця події.

Активісти, які прийшли підтримати Стерненка, почали кричати, щоб співробітники видання «Шарій.нет» пішли. Їх обступили й почали вимагати піти, вигукуючи, зокрема, «Шарій геть».

Між одним із присутніх і протестувальниками сталася перепалка. Тоді поліція утворила кордон між тими, хто вимагав, аби співробітники «Шарій.нет» пішли, і співробітниками «Шарій.нет».

Далі кордон поліції особливого призначення почав відтісняти останніх і, зрештою, вивів їх за ворота двору суду.

У коментарі hromadske керівник поліції Києва Андрій Крищенко зазначив: дії правоохоронців щодо співробітників «Шарій.нет» були спрямовані на забезпечення порядку й уникнення провокацій.

«Це не сутичка. Поліція розбирається, щоб не було провокаторів і таке інше. Ми всім надаємо можливість висвітлювати це (суд над Стерненком — ред.), якщо у вас є відповідне посвідчення. Але всі повинні бути неупереджені, й кожен — займатися своєю справою: поліція — своєю, журналісти — своєю», — додав він.

За словами Крищенка, правопорядок на акції забезпечують 400-450 правоохоронців — співробітників поліції, Національної гвардії, Державної служби з надзвичайних ситуацій і судової охорони.

Нагадаємо, Шевченківський районний суд Києва 15 червня продовжує обирати запобіжний захід колишньому лідеру одеського осередку «Правого сектору» Сергію Стерненку.

Ексочільника одеського «Правого сектору» підозрюють у навмисному вбивстві та незаконному поводженні зі зброєю. Йдеться про напад на Стерненка 25 травня 2018 року. Тоді він порізав чоловіка, який на нього напав. Нападник помер від отриманих ран.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: суд, київ
В тему