6 Березня 2024
Новини

На Волині від грипу помер чоловік

На Волині від грипу помер чоловік

На Волині протягом минулого тижня зареєстрували 6196 випадків ГРВІ, зокрема, 43 випадки COVID-19.

Захворюваність на ГРВІ залишається на рівні попереднього тижня, а на коронавірусну хворобу знизилася на 24,5%, повідомляє Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Серед негативних тенденцій, що спостерігаються, – близько 67% всіх, хто захворіли, становлять діти до 17 років. Госпіталізовано 145 осіб, із них 4 – з COVID- 19, із загальної кількості госпіталізованих близько 57% – діти.

Інтенсивний показник захворюваності за цей період на 10% перевищує епідемічний поріг та відповідає середньому рівню інтенсивності епідемічного процесу.

Зареєстровано летальний випадок від грипу В. Помер чоловік у Луцькому районі, котрий мав супутні хронічні захворювання та пізно звернувся за медичною допомогою. У коментарі Суспільному завідувачка відділу епідеміологічного нагляду Волинського центру контролю та профілактики хвороб Валентина Хомутінкіна розповіла, що діагноз "грип" підтвердили посмертно в лабораторних умовах.

Волинянин мав супутні хронічні захворювання: цукровий діабет, захворювання серцево-судинної системи, печінки. За допомогою до медиків він звернувся пізно, зазначила Валентина Хомутінкіна. Вакцини проти грипу та коронавірусної інфекції впродовж останнього року не отримував.

Із 2 жовтня 2023 року по 3 березня 2024-го на ГРВІ в області перехворіли більше 130 тисяч людей. Це становить 13% населення області й на 38% більше аналогічного періоду сезону 2022-2023 років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, смерть, грип
В тему

Останні матеріали