27 Лютого 2024
Новини

У Британії з вантажівки викрали спорядження для українських бійців

У Британії з вантажівки викрали спорядження для українських бійців
Невідомі викрали військовий одяг і спорядження, які були призначені для українських військовослужбовців, під час перевезення з Нідерландів до Великої Британії.

Про це повідомило Міністерство оборони Нідерландів, - пише hromadske.

Речі везли цивільною автівкою для українських бійців, які проходять навчання у Великій Британії. Викрадення, як зазначено, сталося минулого тижня, тобто 19-25 лютого, а відомо про це стало 26 лютого.

Пограбування сталося під час нічної зупинки. Хтось розрізав брезент вантажного відсіку, після чого вміст частково спустошили. Серед вантажу був військовий одяг. Місцева поліція розслідує крадіжку.

Зазначимо, що українські військові проходять військовий вишкіл у Великій Британії в межах операції Interflex. У ній беруть участь і нідерландські солдати.

Операція Interflex — це провідна навчальна програма, яка є найбільшою у Великій Британії з часів Другої світової війни. До неї залучають добровольців Збройних сил України, які не мають жодного військового досвіду. 

До програми приєдналася низка міжнародних партнерів, зокрема Канада, Нова Зеландія, Норвегія, Данія, Фінляндія, Швеція, Литва, Нідерланди та Австралія. Також Румунія братиме участь в Interflex.

Курс триває щонайменше п’ять тижнів і включає: поводження зі зброєю, першу медичну допомогу, підготовку з питань міжнародного гуманітарного права, тактику патрулювання, підготовку з бою в сільській місцевості, а також програма дозволяє підвищити уміння морським піхотинцям.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: великобританія, війна з Росією, крадіжка
В тему

Останні матеріали