17 Січня 2024
Новини

На Житомирщині викрили концерн, що забезпечував російський ВПК

На Житомирщині викрили концерн, що забезпечував російський ВПК
У Житомирській області викрили концерн, який постачав до рф матеріали для фортифікаційних загороджень російської армії.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Джерело hromadske у правоохоронних органах повідомило, що йдеться про ТОВ «ОДП ГРУП» (попередня назва — ТОВ «ВО ТЕХНА»).

До початку війни концерн належав підприємцю, який за декілька днів до початку війни виїхав з України, а після вторгнення переоформив власність на підконтрольних фігурантів, які продовжували працювати з рф, кажуть правоохоронці.

І додають, що «нові власники» концерну налагодили постачання через підконтрольні іноземні та російські фірми-прокладки. Саме ці компанії відправляли «замовлення» українському виробнику нібито для потреб третьої сторони.

«Тільки протягом 2022 року фігуранти поставили до росії декілька партій відповідної продукції на понад 1,5 млн доларів США», — йдеться у повідомленні.

Працівники ДБР спільно зі Службою безпеки України наприкінці грудня 2023 року провели обшуки у приміщеннях концерну та за місцями проживання його топменеджерів.

Були вилучені речі й документи, які свідчать про провадження операційної діяльності підприємств концерну на території України та росії. Правоохоронці затримали двох топменеджерів концерну, яким оголосили підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає до 12 років за ґратами. Нині правоохоронці розв?язують питання щодо арешту майна підприємств та передачі їх в АРМА.

Щонайменше ще троє учасників групи, зокрема її організатор, перебувають за межами України. Їм підозру оголосять заочно.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: житомир, війна з Росією
В тему

Останні матеріали