23 Жовтня 2021
Новини

«Ходили селом легко одягнені й голодні»: на Житомирщині батьки залишили напризволяще трьох дітей

«Ходили селом легко одягнені й голодні»:  на Житомирщині батьки залишили напризволяще трьох дітей

На Житомирщині, у Новоград-Волинському районі, двоє сестричок 3 й 7 років та їхній 10-річний братик залишилися без батьківського нагляду.

Поки матір перебувала у лікарні, її співмешканець часом не пускав дітей до будинку: вони ходили селом легко одягнені й голодні.

Поліцейські й представники служби у справах дітей Стриєвської територіальної громади 21 жовтня вилучили неповнолітніх із загрозливих для її здоров’я і життя умов.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в області.

Про бездоглядність малечі до поліції заявили односельчани родини. Люди розповіли, що троє діток кілька перебувають без опіки дорослих рідних.

У селі правоохоронці й працівники соцслужби з’ясували, що 33-річну жінку чотири дні тому госпіталізували до медустанови. Дітей вона залишила на свого співмешканця, проте той за ними не дивився. Тож вони бродили вулицями села голодні, недоглянуті й легко одягнені.

Зазначається, що ця сім’я раніше вже потрапляла в поле зору правоохоронних органів. Крім цього, більше трьох місяців вона перебуває на обліку у соцслужбі через залежність дорослих від алкоголю.

Матір поліцейські вже притягували до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків. Сім’ю відвідували за місцем проживання та перевіряли умови, створені для дітей.

"21 жовтня поліцейські застали на вулиці поблизу хати найменшу, 3-річну дівчинку, яка сиділа біля дверей і не могла зайти. Адже співмешканець матері, перебуваючи у стані сп’яніння, не впускав її", – йдеться у повідомленні.

Двох інших дітей селяни разом із копами й працівниками соціальної служби розшукали лише через кілька годин. Зокрема, 7-річна дівчинка ховалася неподалік у посадці, а 10-річний хлопчик знайшовся пізнього вечора у полі. Діти були налякані, змерзлі та голодні, водночас ні з ким не спілкувалися.

"У зв’язку із загрозою життю та здоров’ю дітей вилучили з родини та передали до патронатної сім’ї, де вони зможуть перебувати від 3 до 6 місяців. За цей час вирішиться питання щодо їх подальшого виховання та проживання", – додали в поліції.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, житомир, діти
В тему