12 Січня 2024
Новини

У Львові тим, хто підпише контракт з ДШВ та морською піхотою, виплатять по 50 тисяч

У Львові тим, хто підпише контракт з ДШВ та морською піхотою, виплатять по 50 тисяч
Кожному львів'янину, який підпише контракт із військовими частинами Десантно-Штурмових військ та морською піхотою, виплатять по 50 тисяч грн.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Таке рішення ухвалили сьогодні на Виконкомі. Нехай це буде додатковою мотивацією та підтримкою для наших хлопців та дівчат, які вирішили стати на захист України», — зазначив він.

На сайті Львівської міськради вказано, що одноразову виплату у розмірі 50 000 грн виплачуватимуть тим, хто перебуває на військовому обліку на території Львівської міської територіальної громади та підписав контракт з військовими частинами десантно-штурмових військ та морською піхотою.

Нагадаємо, що у грудні 2023 року київська міська влада запропонувала заохочувати киян, які будуть мобілізовані до Збройних сил України з грудня, додатковими виплатами.

За словами міського голови Києва Віталія Кличка, місто віднайшло кошти для виплат по 30 000 (гривень) кожному новобранцю. Питання матеріального заохочення для новомобілізованих киян розглянуть на найближчому засіданні Київради.

До слова, 1 лютого 2023 року в Україні почав діяти новий порядок виплат додаткової грошової винагороди військовослужбовцям Сил оборони України та співробітникам системи МВС. Виплати залежать від того, чи перебуває військовий у тилу або безпосередньо в зоні проведення бойових дій.

У червні закон про повернення доплат військовим підписав президент Володимир Зеленський. У серпні уряд затвердив доплати для військових, правоохоронців і рятувальників.

Також раніше Зеленський підписав закон про збереження зарплат полоненим і зниклим безвісти працівникам служби цивільного захисту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: львів, війна з Росією
В тему

Останні матеріали