12 Січня 2024
Новини

Син мера Херсона просить домогтися звільнення батька з полону

Син мера Херсона просить домогтися звільнення батька з полону

Володимира Зеленського син мера Херсона Ігоря Колихаєва Святослав Колихаєв закликав докласти зусиль до звільнення батька, який вже 18 місяців перебуває в російському полоні. 

Про це відомо зі відеозвернення Святослава Колихаєва в Instagram.

"Сьогодні мої слова несуть не лише голос сина, а й крик за волю та гідність. У центрі уваги – доля мого батька, який вже 18 місяців перебуває у жорстокому полоні. З самого початку окупації він залишився вірним своїй клятві перед херсонцями та до останнього був поруч із ними (...).

Шановний пане президенте, звертаюся до Вас. За 18 місяців полону мого батька я відправив не одну сотню звернень у всі наші державні правозахисні структури та відповідні організації, в тому числі і до Офісу президента. Окрім цього, далеко не один запит був сформований у міжнародні організації, починаючи від Ради безпеки ООН з прав людини, листів послам різних країн, Комітету Червоного Хреста тощо. 

За весь цей час я отримав багато відповідей, але вони передавали лише стурбованість. Та що найприкріше, я не отримав жодної відповіді від Офісу президента, яка б відображала перебіг дій стосовно звільнення мого батька", - йдеться у повідомленні. 

Святослав Колихаєв зазначив, що прагне, аби його батько був звільнений із полону і зміг жити вільно і в безпеці у рідній країні. Він обурився тим, що мер міста обласного значення, представник української влади та органів місцевого самоврядування перебуває в полоні. Колихаєв-молодший наголосив, що Міжнародний комітет Червоного Хреста офіційно вніс його батька до списку полонених, а Україна "просто мовчить". 

"Благаю, відійдіть від політичних утримань (упереджень – ред.) та особистих переконань. Зрозумійте мене як сина свого батька. Згадайте, що у Вас також є діти. 

Я готовий до ведення будь-яких діалогів у будь-яких форматах, аби тільки мій батько повернувся живим додому, а його обмін став рушійною силою в обміні інших цивільних полонених. 

Прошу Вашої допомоги, Володимире Олександровичу. Звертаюся до Вас як до президента та до батька. Будь ласка, візьміть цю ситуацію під свій особистий контроль. Від цього залежить життя людини", - наголошує Святослав Колихаєв.

Нагадаємо, Ігор Колихаєв залишався в Херсоні попри окупацію міста і його викрали росіяни 28 червня 2022 року. Його радниця Галина Ляшевська пов'язувала це з його відмовою співпрацювати з окупаційною владою. Ігор Колихаєв залишається в полоні й після деокупації Херсона.

Херсонець Тарас Букрєєв, який пережив "підвали" фсб росії та був вивезений із Херсона російськими агресорами на окупований лівий берег Херсонщини, в інтерв’ю "Укрінформу" розповів, що мер Херсона Ігор Колихаєв "на підвалі" в окупованій Чаплинці намагався підбадьорювати інших в’язнів.

"Уперше я його побачив, коли нас вивозили з Херсона в Голу Пристань. В автозаку був і Колихаєв. Потім я бачив його у Гопрах у коридорі. А вже в Чаплинці я перебував з ним в одній камері з 30 жовтня до кінця листопада 2022 року, далі його вивезли у невідомому напрямку", – згадав Букрєєв.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир зеленський, херсон, війна з Росією, полон
В тему

Останні матеріали