0 0000
Новини

Яке сьогодні свято – 20 жовтня, п’ятниця

Яке сьогодні свято – 20 жовтня, п’ятниця

Свят сьогодні дуже багато! А одне із них – особливо цікаве, як для п’ятниці!

Міжнародний день кухаря і кулінара

Не тільки професія, а справжнє мистецтво, в якому успіхів досягають найталановитіші. Професійне свято кулінарів і кухарів – досить молоде. Міжнародний день кухарів був заснований лише в 2004-му році. Цього дня  вітаємо усіх кухарів і кулінарів! Смачних шедеврів вам і вдячних клієнтів!

День військового зв’язківця

Застаріла радянська календарна подія, яка відзначалася до 2000 р. В Україні Указом Президента України № 154/2000 «Про День військ зв’язку» цей день встановлений і щорічно відзначається 8-го серпня.

Але за радянськими традиціями 20 жовтня 1919 року – день народження військ зв’язку. Цього дня наказом Реввійськради Радянської Республіки було сформовано управління зв’язку на чолі з начальником зв’язку. Служба зв’язку виділена в спеціальну службу штабів, а війська зв’язку – в самостійні спеціальні війська.

 

Міжнародний день авіадиспетчера

Безпека в небі залежить від представників цієї професії на землі. І саме у цій професії один із найвищих у світі імідж і авторитет. 20 жовтня 1961 в Амстердамі була створена Міжнародна федерація асоціацій авіаційних диспетчерів. Це свято стало для диспетчерів усього світу можливістю зайвий раз підкреслити важливість своєї професії.

 

Всесвітній день статистики

 

Всесвітній день профілактики остеопорозу

Не зовсім свято, але подія варта уваги. Остеопороз – захворювання, що знижує щільність кісток, через що посилюється можливість переломів. Хвороба загрожує як чоловікам, так і жінкам, не залежно від раси. Щоб запобігти хворобі, потрібно проводити регулярні обстеження, споживати їжу, багату кальцієм, відмовитися, або зменшити споживання кави й чаю, дотримуватися здорового способу життя, багато гуляти.

 

Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на рак молочної залози

Більше 99% всіх пацієнтів з раком молочної залози – жінки. Фактори, що підвищують ризик захворювання такі: вік понад 40 років; спадкова і сімейна схильність; пізня менопауза; ранній початок місячних (до 12 років); пізні перші пологи (у віці понад 30 років) або їх відсутність; переривання вагітності; фіброзно - кістозна мастопатія; ожиріння; паління. Як і у всьому світі, захворюваність на рак молочної залози в Україні зростає – в середньому на 1-2% за рік – і на сьогодні у структурі онкопатології жінок рак грудної залози займає одне з перших місць. Кожні 30 хвилин в країні виявляється новий випадок раку молочної залози, і щогодини від нього вмирає одна жінка. В цілому щорічно це грізне захворювання забирає життя майже 7, 5 тис. жінок по всій Україні.

На жаль, саме пізнє виявлення цього захворювання є однією з головних причин того, що хоча в світі помітна тенденція до зниження смертності (в середньому на 1% за рік), в Україні зростання захворюваності супроводжується високим рівнем смертності. Рак молочної залози діагностується в запущених стадіях у чверті українських пацієнток, і половина з них помирає вже протягом першого року після виявлення.

Основними методами, які дозволяють своєчасно виявити це захворювання, є самообстеження молочних залоз; клінічне обстеження молочних залоз; мамографія.

 

Перший приватний комерційний банк в Україні

Перший приватний комерційний банк в Україні був створений у місті Києві 20-го жовтня 1868-го року. В цілому, в Україні банки і банківська система почали виникати ще із 1810-го року. А один із найстаріших банків світу, заснований в 1472-му році, сієнський Monte dei Paschi di Siena.

 

Релігійні свята

Мучеників Сергiя i Вакха. Преподобного Сергiя Послушного, Печерського, в Ближнiх печерах. Преподобного Сергiя Муромського. Знайдення мощей преподобного Мартинiана Бiлоєзерського. Мучеників Юлiана, пресвiтера, i Кесарiя, диякона. Мучениці Пелагеї Тарсiйської. Мученика Полiхронiя, пресвiтера.

Псково-печерської iкони Божої Матерi, званої «Розчулення».

Літургія святителя Йоана Золотоустого.

Піст: не споживаємо м’ясного, молочного, яєць.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему