0 0000
Новини

Картину Далі, яку вважали втраченою знайшли у Лівані

Картину Далі, яку вважали втраченою знайшли у Лівані

У Лівані правоохоронці виявили полотно відоме як «Портрет місіс Рівз» і, скоріше за все, належить пензлю славетного іспанського художника Сальвадора Далі. Картину намагалися продати четверо осіб, яких затримали та заарештували, пише ВВС.

За словами мистецтвознавців, якщо роботу справді намалював Сальвадор Далі, то вона є нарисом з його циклу портретів представників еліти. Портрет могли викрасти з приватної колекції в одній з сусідніх із Ліваном країн, припускають правоохоронці.

Історик культури Лоуренс Сафір розповів ліванській газеті Daily Star, що подібні нариси, які приписують Сальвадору Далі коштують «за кілька тисяч доларів, адже їх не вважають серйозними картинами». Він припустив, що це може бути один з портретів, які художник пообіцяв зробити для представниць еліти під час візиту в Америку.

Видання також наводить слова експерта з творчості Далі Нікола Дешарне, чий батько був у митця секретарем про те, що «Портрет місіс Рівз» кілька разів перепродавали на аукціонах у період з 1986 по 1997 роки. Однак ніхто з мистецтвознавців не береться стверджувати, чи знайдена у Лівані картина є справжньою.

Алекс Розенберг, керівник Дослідницького центру Сальвадора Далі у Нью-Йорку, наголошує, що ринок картин переповнений підробками.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали