3 Січня 2024
Новини

У Польщі фермери відновлять блокаду пункту пропуску

У Польщі фермери відновлять блокаду пункту пропуску
Прикордонний пункт пропуску «Медика — Шегині» з 4 січня знову блокуватимуть польські фермери через невиконання їхніх вимог. 

Про це пише польське агентство PAP. Блокаду призупиняли на час різдвяних свят, - пише hromadske.

Організатор й очільник організації «Ошукане село» Роман Кондрув сказав, що цього разу блокаду посилять — пропускатимуть лише одну вантажівку на годину.

Серед вимог фермерів — субсидії на кукурудзу, збільшення суми кредитів та збереження податків на попередньому рівні. За словами Кондрува, вони досі не отримали письмової заяви із запевненнями, що ці вимоги виконають.

Він наголосив, що протестувальники чекають декларації з підписом прем'єр-міністра Дональда Туска, адже це «він керує всією країною».

Нагадаємо, напередодні різдвяних свят польські фермери заявили, що припинять блокаду пункту пропуску «Медика — Шегині». Організатори стверджували, що якщо вони отримають письмову заяву від прем'єр-міністра про виконання їхніх вимог, то акцію, ймовірно, не відновлюватимуть.

Міністр Чеслав Секерський, який зустрічався з протестувальниками, запевнив їх, що їхні вимоги виконають, але «для цього потрібен час». За його словами, щоб виконати деякі вимоги, потрібні кошти з державного бюджету. Над цим зараз працюють, зазначив тоді Секерський.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: польща, акція протесту
В тему