3 Січня 2024
Новини

Блокада кордону: Уряд Польщі погодився виконати вимоги фермерів

Блокада кордону: Уряд Польщі погодився виконати вимоги фермерів

Всі три вимоги від фермерів планує прийняти Уряд Польщі та приступити до їх реалізації.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву заступника міністра сільського господарства Міхала Колодзейчака, пише RMF24.

"Міністерство приймає всі три вимоги фермерів і приймає їх до реалізації", - сказав він.

З цього слідує, що Колодзейчак послався на вимоги організації "Podkarpacka Oszukana Wie", яка сьогодні має вирішити, чи відновлюватиме протест на переході "Медика". Зокрема "Podkarpacka Oszukana Wie" хотіла запровадити субсидії на кукурудзу та збільшити кредитування фермерів до 2,5 мільярдів злотих.

"Йдеться про збереження сільськогосподарського податку на рівні 2023 року. Він підвищився - залежить від ціни на жито. Тут підготовлені зміни до Закону, які має прийняти Сейм. Ті органи місцевого самоврядування, які погодяться застосовувати податкові пільги (...), отримають державну компенсацію", - сказав Колодзейчак.

Нагадаємо, частина країн ЄС навесні 2023 року запровадила заборону на імпорт українського зерна. Це було з тим, що імпорт сильно впливав ціни на внутрішніх ринках держав.

При цьому пізніше рішення запровадили на рівні Єврокомісії для Польщі, Словаччини, Угорщини, Болгарії та Румунії. Воно діяло до 15 вересня.

Після цього очікувалося, що заборону імпорту скасують. Але Польща, Угорщина та Словаччина вирішили продовжити такі заходи в односторонньому порядку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: польща, акція протесту
В тему

Останні матеріали