11 Грудня 2023
Новини

НАЗК відкрило публічний доступ до реєстру декларацій

НАЗК відкрило публічний доступ до реєстру декларацій
Публічний доступ до Єдиного державного реєстру декларацій надало Національне агентство з питань запобігання корупції.

Про це йдеться на сайті НАЗК.

Відкриття доступу до реєстру відбулося після ухвалення закону №9534, який передбачає повернення та відкриття електронних декларацій. Як зазначили в НАЗК, якщо в реєстрі немає декларації певної людини, то це означає, що щодо неї надійшло подання про вилучення з публічного доступу.

Раніше повідомлялося, що з реєстру вилучать декларації посадовців, які мобілізовані до лав Сил оборони.

Нагадаємо, у вересні Верховна Рада підтримала законопроєкт №9534 про відновлення електронного декларування, проте не ухвалила головну правку про негайне відкриття реєстру декларацій.

Згодом 12 вересня голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав закон про електронне декларування та направив його на підпис президентові. Той ветував проєкт закону, після чого Рада внесла до нього правки.

Зрештою, Володимир Зеленський підписав кінцевий варіант законопроєкту, який передбачає повернення та відкриття електронних декларацій.

Голова громадської організації «Центр протидії корупції» Віталій Шабунін заявляв, що закритий реєстр декларацій порушить обіцянки влади перед міжнародними партнерами, особливо в частині вступу до ЄС. Саме тому посли G7 окремо наголосили на відкритості реєстру.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, декларація
В тему