10 Грудня 2023
Новини

Дубінський хоче пройти поліграф

Дубінський хоче пройти поліграф
Після інформації про нібито побиття у СІЗО депутат Олександр Дубінський написав заяву на проходження поліграфа.

Про це адвокати депутата повідомили в його Telegram-каналі.

Дубінський розповів, що поліграф йому запропонували пройти слідчі внутрішньої служби Лук'янівського СІЗО.

Він заявив, що готовий пройти лише той поліграф, який перебуває в користуванні Національного антикорупційного бюро, оскільки його проходження в інших установах «буде не об'єктивним та упередженим».

«А чи готові його пройти судді, які не побачили в моїй заяві злочину та не внесли моє побиття до ЄРДР? Слідчі? Поліція? Прокурори?» — заявив депутат. 

Нагадаємо, Дубінський, який нині перебуває під вартою у слідчому ізоляторі, заявив 2 грудня про те, що там його побили. Адвокат Дубінського Руслан Гладкий казав у коментарі hromadske, що у депутата нібито є синці під правим оком та на лівому вусі, а також гематома з лівого боку із переходом на спину. І ці ушкодження, мовляв, вказують на тріщину чи перелом ребра.

Поліція перевірила повідомлення про нанесення тілесних ушкоджень і заявила, що інформація не підтвердилась. Тоді «Київський слідчий ізолятор» запевнив, що після повідомлення про нібито побиття були викликані бригада швидкої меддопомоги та поліція. 

Водночас адвокати депутата кажуть, що судмедекспертиза з Дубінським не проводилася.

Вже 7 грудня у залі суду під час розгляду апеляції захисників Дубінського щодо запобіжного заходу, він заявив, що має два зламані ребра після побиття.

Справи Дубінського

Нещодавно Олександр Дубінський отримав дві підозри. Перша — у справі про схему незаконного перетину кордону для чоловіків. Слідчі зазначають, що депутат нелегально переправив до Молдови рідного брата своєї цивільної дружини. Для організації схеми незаконного виїзду чоловіків за кордон парламентар використав підконтрольну громадську організацію «Медіаоборона», зазначають правоохоронці. Через неї він вносив «потрібних людей» у систему «Шлях» нібито як волонтерів.

Друга підозра висунута за статтею про держзраду. За даними слідства, Дубінський мав позивний «Буратіно» і входив до злочинної організації, яку створило Головне управління Генерального штабу ЗС росії (також відоме як ГРУ). Роль Дубінського полягала в поширенні фейків про вище військово-політичне керівництво України.

Наразі Дубінський перебуває під вартою без права внесення застави.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: депутати, сізо
В тему

Останні матеріали