29 Вересня 2023
Новини

На Дніпропетровщині довічно ув’язнили ґвалтівника неповнолітньої

На Дніпропетровщині довічно ув’язнили ґвалтівника неповнолітньої

До довічного ув’язнення на Дніпропетровщині засудили 36-річного місцевого мешканця, який зґвалтував 8-річну дівчинку. 

Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

Прокурори довели, що у вересні 2022 року чоловік, помітивши у дворі багатоповерхового будинку двох малолітніх дітей, які поверталися додому, пішов за ними. Разом з дітьми засуджений зайшов до під’їзду та представився лікарем, після чого діти пустили його в помешкання. 

"Пересвідчившись, що у квартирі немає дорослих, чоловік попросив 7-річного хлопчика почекати в іншій кімнаті, а сам зґвалтував 8-річну дівчинку, спричинивши їй тяжкі тілесні ушкодження", – повідомляють в ОГП. 

Крім того, під час обшуку за місцем проживання засудженого, правоохоронці знайшли корпус ручної оборонної осколкової гранати та запал. Суд визнав його винним у зґвалтуванні малолітньої дитини та незаконному придбанні, зберіганні вибухової речовини і боєприпасів (ч. 6 ст. 152, ч. 1 ст. 263 КК України).

Зазначається, що раніше чоловік неодноразово був судимий за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості неповнолітніх. У коментарі "УП. Життя" речниця прокуратури Дніпропетровської області розповіла, що до теперішньої справи чоловіка тричі судили за розбещення неповнолітніх (ст. 156 ККУ). 

"Остання судимість в нього була в 2016 році, коли йому дали до 7 років позбавлення волі. З тюрми він вийшов у 2022 році. У вересні того року він зґвалтував дівчинку", – додали в прокуратурі. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: дніпро, згвалтування
В тему