25 Вересня 2023
Новини

В Україну хотіли ввезти десятки незадекларованих iPhone 15

В Україну хотіли ввезти десятки незадекларованих iPhone 15
Чотири спроби незаконно провезти через західний кордон смартфони нової лінійки Apple iPhone 15 зафіксували українські прикордонники.
Техніку на майже 2,8 млн гривень вилучили. Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

Гаджети спробували провезти через пункти пропуску «Рава-Руська» та «Шегині» Львівської області та через пункт пропуску «Порубне» на Буковині.

Зокрема, на пункті пропуску «Рава-Руська» 25 вересня зі смартфонами зупинили 32-річного українця на BMW. Для проходження контролю чоловік обрав смугу «зелений коридор», чим засвідчив, що не має предметів, обов’язкових до декларування або обмежених до переміщення через кордон.

Однак його машину вирішили перевірити ретельніше, і під час спільного з митниками огляду прикордонники знайшли партію незадекларованих гаджетів. У багажному відділенні та серед особистих речей уродженець Львівщини приховав 35 телефонів Apple IPhone 15 Pro.

В іншому випадку під час огляду легковика «Опель», який їхав через пункт пропуску «Шегині», серед особистих речей знайшли два IPhone 15 Pro Max.

Ще 8 телефонів IPhone 15 Pro Max виявили у двох випадках прикордонники Чернівецького загону на пункті пропуску «Порубне». Гаджети намагалися потай ввезти громадяни України та США.

За фактами працівники митниці склали протоколи, незадекларований товар вилучили. Орієнтовна вартість гаджетів складає майже 2,8 мільйона гривень. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, техніка
В тему