25 Вересня 2023
Новини

Представники «1+1» хочуть взяти на поруки Коломойського

Представники «1+1» хочуть взяти на поруки Коломойського
Апеляцію на запобіжний захід Ігорю Коломойському розглядає Київський апеляційний суд. 

Працівники «1+1» збираються брати олігарха на поруки, - повідомляють «Суспільне», «Радіо Свобода» та «Центр протидії корупції».

Прокурор просив суд залишити запобіжний захід без змін. Адвокати Коломойського наполягають на зменшені застави та звільнення його з-під варти.

Як зазначає журналіст Ян Доброносов із зали суду, на засідання щодо Коломойського прийшли ведуча каналу «1+1» Наталія Мосейчук, а також колишній керівник холдингу «1+1» та ексміністр культури України Олександр Ткаченко. «24 канал» та «Радіо Свобода» пишуть, що представники «1+1» хочуть взяти Коломойського на поруки.

Під час спілкування із журналістами перед початком засідання Коломойський сказав, що його тримають у «нормальних» умовах, підтвердив, що йому не дозволяють зустрічатися із родичами.

Нагадаємо, вранці 2 вересня правоохоронці повідомили Ігорю Коломойському про підозру за двома статтями Кримінального кодексу: шахрайство та відмивання коштів.

Слідчі називають його фактичним власником великої фінансово-промислової групи («Приват»). За даними слідства, протягом 2013–2020 років Коломойський легалізував понад пів мільярда гривень, вивівши їх за кордон. Олігарх нібито використовував для цього інфраструктуру підконтрольних банків.

Ввечері того ж дня Шевченківський райсуд Києва обрав Коломойському запобіжний захід — два місяці тримання під вартою з альтернативою у вигляді застави в понад 509 мільйонів гривень. Захисники бізнесмена оголосили, що планують подавати апеляцію, а вносити заставу Коломойський не планує.

15 вересня Коломойський отримав нову підозру — щодо незаконного заволодіння 5,8 млрд гривень. Йому оголосили про підозру за трьома статтями ККУ: незаконні дії з документами, заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене організованою групою, в особливо великих розмірах, відмивання коштів.

Того ж дня суд збільшив заставу Коломойському до 3,8 млрд гривень.

Нагадаємо, правоохоронці ще в лютому приходили до Коломойського з обшуками в межах справи про привласнення 40 мільярдів гривень колишнім менеджментом нафтовидобувної компанії «Укрнафта» та нафтопереробного підприємства «Укртатнафта». 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: ігор коломойський, суд, Відео T1.ua
В тему

Останні матеріали