10 Серпня 2023
Новини

Суд обрав Дубінському запобіжний захід

Суд обрав Дубінському запобіжний захід

Народному депутату Олександру Дубінському Печерський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Таке рішення суд ухвалив 10 серпня. Народний депутат повинен носити електронний браслет до 8 жовтня, - пише hromadske.

Дубінський із зали суду записав відеоповідомлення, у якому «передав привіт» Офісу президента. Саме його парламентар звинувачує у відкритті цієї справи.

Напередодні, 8 серпня, народному депутату Олександру Дубінському повідомили про підозру. Правоохоронці кваліфікували кримінальну справу щодо нього за двома статтями Кримінального кодексу: ч. 1 ст. 366 та ч. 3 ст. 362. Однак депутат стверджував, що йому перекваліфікували справу за ч. 1 ст. 366 — службове підроблення.

Нагадаємо, 3 серпня правоохоронці прийшли з обшуками до Дубінського. За тиждень до цього один із засновників партії «Демократична Сокира» Антон Швець заявив, що Дубінський відпочиває в Барселоні у своєї дівчини. Сам Дубінський заявив, що наприкінці червня отримав право на виїзд з України для супроводу батька до закордонної онкологічної клініки.

В СБУ зазначили, що, хоч депутат і виїхав за кордон для супроводу родича на лікування, сам батько депутата виїжджав за кордон і повертався звідти самостійно без фактичного супроводу парламентаря.

Крім того, правоохоронці розслідували, як у період перебування за кордоном депутат зміг підписувати та направляти офіційні документи, зокрема, до державних органів. На думку слідства, це може свідчити про їх підроблення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: суд, депутати
В тему