26 Червня 2023
Новини

У Херсоні затримали правоохоронця, який працював у катівні окупантів

У Херсоні затримали правоохоронця, який працював у катівні окупантів

Військовослужбовець Херсонського прикордонного загону під час окупації залишився у місті та влаштувався на службу оперуповноваженим незаконно створеного правоохоронного органу ворога.

Про це інформують СБУ, ДПСУ, ДБР і спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Спільна міжвідомча група повідомила про підозру в колаборації та затримала військовослужбовця 79 прикордонного загону. У період тимчасової окупації Херсона молодший сержант 1998 р.н. добровільно пішов на співпрацю з російськими загарбниками.

За це у липні 2022 року його призначили "оперуповноваженим оперативного відділу" у захопленій на той час агресором "Північній виправній колонії №90".

На цій "посаді" він брав участь у репресіях проти місцевих жителів для придушення руху опору в регіоні, кажуть в СБУ.

Після звільнення міста зловмисник намагався "залягти на дно" і тим самим уникнути правосуддя. Втім, співробітники СБУ і ДБР встановили його місцезнаходження та затримали.

Міжвідомча група виявила та вилучила мобільний телефон, який використовувався для співпраці з окупантами, а також чималу суму готівки у гривні та доларах США, в які спритник конвертував зароблені в окупантів рублі. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі.

"Що саме входило до переліку посадових обов’язків зрадника – з’ясує слідство, однак відповідальності за свій злочин йому вже не уникнути", - зазначають у ДПСУ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: херсон, сбу
В тему