0 0000
Новини

Львів та Будапешт з’єднають автобаном

Львів та Будапешт з’єднають автобаном

Автомагістраль стане головним автомобільним коридором між Україною та Угорщиною. Державне агентство автомобільних доріг України («Укравтодор») має намір реалізувати проект нового автобану Львів – Будапешт через КПП «Дийда», інформує eizvestia.com.

Як повідомила прес-служба агентства, у межах реалізації цього проекту «Укравтодор» спільно зі Світовим банком почали підготовку проекту будівництва (реконструкції) дороги I категорії Львів – Мукачево.

Як зазначає «Укравтодор», ця дорога стане основною артерією для експорту українських товарів до країн Східної та Південної Європи та транзитним коридором міжнародної торгівлі через Україну з Білорусі та країн Балтії до країн Східної та Південної Європи, а також забезпечить стале сполучення Закарпаття з іншими регіонами України.

Наразі дорога М-06 з Мукачева до Львова проходить через складний гірський рельєф, а отже, проїзд по ній займає близько 3,5 годин. Новий автобан скоротить час у дорозі до двох годин.

Підготовка проекту передбачає розробку найоптимальнішої концепції нового маршруту із пропозиціями щодо реконструкції наявних ділянок дороги та/чи будівництва нових, а також визначення вартості проекту відповідно до обраної концепції.

Нова автомагістраль поєднає Львів з угорським автобаном М-3 і стане головним автомобільним коридором між Україною та Угорщиною.

У перспективі новий автобан Львів – Мукачево буде поєднуватися зі словацьким автобаном R-2, що забезпечить його зв’язок із системою швидкісних доріг Словаччини, Чехії, Німеччини.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему