1 Червня 2023
Новини

СБУ, поліція та прокуратура розслідують загибель людей біля укриття в Києві

СБУ, поліція та прокуратура розслідують загибель людей біля укриття в Києві

Загибель людей у Києві біля зачиненого укриття під час обстрілу росіян розслідують Служба безпеки України, прокуратура та Нацполіція.

Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

«Трагедія із загиблими під час ракетного обстрілу — це відповідальність влади на усіх рівнях - від керівника міста до голів району. Тому, ніхто — ні я, ні жоден інший керівник найвищої чи найнижчої ланки в цьому місті не мають права знімати із себе відповідальність до завершення слідчих дій. Задача щодо підготовки, облаштування та перевірки роботи укриттів ставилася неодноразово. Чому вона не була виконана у цьому випадку – розслідує СБУ, прокуратура та національна поліція", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що смерть дитини і двох жінок сталася внаслідок падіння уламків приблизно о 3:00 у Деснянському районі Києва. Усі вони перебували якраз перед укриттям.

"Що стало причиною трагедії – закриті двері входу в поліклініку, де розташоване укриття чи фатальних збіг обставин і люди просто не встигли добігти до сховища – відповіді на це питання дасть слідство. За підсумками якого винні мають бути покарані", - наголосив начальник КМВА.

Під час останнього ракетного обстрілу балістичними ракетами в Києві від уламків загинуло 3 особи, ще 14 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: сбу, поліція, прокуратура, війна з Росією
В тему