1 Червня 2023
Новини

Закрите укриття в Києві: у Раді скликають засідання

Закрите укриття в Києві: у Раді скликають засідання
Випадок із закритим укриттям у Києві став передумовою, аби два комітети скликали спільне засідання для розгляду проблем цивільного захисту громадян і дій місцевої влади.

Про це повідомила народна депутатка Мар'яна Безугла. 

Ідеться про Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування та Комітет з питань екологічної політики та природокористування.

Така інформація з'явилася на тлі зачиненого укриття в поліклініці Деснянського району, де під час атаки росіян у ніч проти 1 червня загинули троє людей, зокрема одна дитина. Охоронця медичного закладу затримали, правоохоронці відкрили справу.

До слова, російсько-окупаційні війська в ніч проти 1 червня здійснили чергову атаку на Київ. У Деснянському районі столиці уламки впали на поліклініку та прилеглий багатоповерховий будинок. Унаслідок цього загинули троє людей: за даними поліції, це 33-річна жінка та 34-матір із 9-річною донькою.

У Дніпровському районі уламки ракети впали на 5-поверхову неробочу офісну будівлю, у внутрішньому дворі сталося загорання припаркованого автомобіля. Там було щонайменше 2 постраждалих.

Загалом 16 людей у Києві травмовано: 9 людей госпіталізували (одна з них — у тяжкому стані), 7 — отримали амбулаторну допомогу. Інформацію щодо постраждалих уточнюють. 

У Деснянському районі оголосили траур: приспустили прапори над будівлею райдержадміністрації на знак ушанування загиблих, зазначив очільник райадміністрації Дмитро Ратніков.

Прокуратура відкрила дві справи: за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України), та за фактом службової недбалості з боку посадових осіб медичного закладу, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК України). 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією, вру
В тему