22 Травня 2023
Новини

Подекуди у районі Бахмута захисники просунулися ще на 200 метрів

Подекуди у районі Бахмута захисники просунулися ще на 200 метрів
У деяких місцях в районі Бахмута Сили оборони України просунулися ще на приблизно 200 метрів.

Про це розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в етері єдиного телемарафону, - пише hromadske.

За його словами, Бахмут залишається пріоритетною ціллю росіян. Вони намагаються взяти місто повністю під свій контроль. Водночас українські підрозділи тримають оборону у південно-західній частині Бахмута.

Череватий каже, що протягом тижня українські захисники у районі Бахмута просувалися, контратакуючи противника. Це робили у тих місцях, де немає великого ризику втрат. Зокрема, протягом 21 травня у деяких ділянках пройшли приблизно 200 метрів. Також речник ЗСУ прокоментував слова власника ПВК «Вагнер» євгена пригожина про те, що існує загроза оточення росіян у Бахмуті.

«Звичайно, нехай вони відчувають постійну загрозу. Ми їх оточимо зараз чи трошки згодом — це буде у будь-якому разі, і буде розбите це угруповання до кінця», — пояснив Череватий.

За його словами, українці вже завдали «вагнерівцям» непоправних втрат.

До слова, заступниця міністра оборони України Ганна Маляр 21 травня заявила, що українські військові взяли місто Бахмут у напівоточення, що дає можливість знищувати ворога. Окупантам доводиться оборонятись у тій частині міста, яку вони контролюють.

Маляр наголосила, що російським силам не вдалось оточити Бахмут, і вони втратили частину панівних висот довкола міста. Просування українських військ у передмісті по флангах, яке триває й зараз, дуже сильно ускладнює ворогу перебування в Бахмуті.

«Наші оборонці зберігають контроль над промисловими й інфраструктурними об'єктами та приватним сектором Бахмута в районі "Літак"», — пояснила Маляр.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: донецьк, війна з Росією
В тему