3 Травня 2023
Новини

Киянину за приниження дружини загрожує до 2 років за ґратами

Киянину за приниження дружини загрожує до 2 років за ґратами
У Києві до двох років позбавлення волі загрожує чоловіку, який вчиняв психологічне насильство над дружиною.

Він систематично ображав, лаяв та принижував її, зокрема у присутності малолітньої онуки. Про це повідомили Київська міська прокуратура та Нацполіція.

До поліції звернулася сама жінка та повідомила, що її чоловік вчиняє проти неї домашнє насильство. За місцем проживання потерпілої виїжджали поліцейські мобільної групи протидії домашньому насильству, які складали адміністративні протоколи за ст. 173-2 Кодексу України про адмінправопорушення та виносили терміновий заборонний припис щодо кривдника.

Правоохоронці встановили, що чоловік проживав зі своєю 60-річною дружиною і впродовж тривалого часу систематично її ображав, висловлювався в бік жінки нецензурною лайкою, принижував та психологічно тиснув. Вчинення актів домашнього насильства відбувалося в присутності малолітньої онуки.

Судово-психіатричний експерт зробив висновок, що протиправні дії з боку чоловіка завдали потерпілій психотравмувальних переживань, принижували її честь і гідність, погіршили якість її життя та соціальні відносини.

Слідчий відділ Шевченківського управління поліції Києва розпочав кримінальне провадження за ст. 126-1 Кримінального кодексу України — домашнє насильство. Санкція цієї статті передбачає 150-240 годин громадських робіт чи арешт до 6 місяців, або обмеження волі до 5 років чи позбавлення волі до 2 років.

Правоохоронці вже повідомили про підозру чоловіку, слідство у кримінальному провадженні триває. Правоохоронці нагадують: для всіх, хто потерпає від домашнього насильства, працює цілодобова служба «Телефон довіри» за номерами 1500 (зі стаціонарного) та 044 272 1500 (з мобільного).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, поліція
В тему

Останні матеріали