3 Травня 2023
Новини

Поранених бійців призначать на інші посади — МОН

Поранених бійців призначать на інші посади — МОН
На інші посади призначатимуть поранених військовослужбовців, які не можуть виконувати бойові завдання і виведені в розпорядження командирів.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Вона заявила, що під час активної війни стандартна процедура призначення пораненого після лікування на посаду, яку той спроможний обіймати, стала для бойових командирів непростою. А вакансій у ЗСУ на сьогодні в десятки разів більше, ніж поранених, які чекають на призначення. 

«Проблема відома, і з нею вже відпрацювала робоча група Міноборони та Збройних Сил України. Є конкретні рішення, які будуть реалізовані. Зокрема готується відповідне розпорядження Головнокомандувача ЗСУ — і це повинно розв'язати питання тих, хто зараз чекає на призначення», — пише Маляр.

Вона також анонсувала, що готуються зміни системного характеру до наказу №402 Міноборони про затвердження Положення про військово-лікарську експертизу в ЗСУ, а також зміни до законодавства. Раніше міністр оборони Олексій Резніков розповів, що президент Володимир Зеленський рекомендує головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному відправляти на фронт військових комісарів, а на їхнє місце призначати бійців після поранень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, збройні сили україни, міністерство оборони
В тему