23 Січня 2023
Новини

На росії поширюють фейки про провокації на Рівненській АЕС

На росії поширюють фейки про провокації на Рівненській АЕС

Дезінформацію про нібито "зберігання на території Рівненської АЕС наданого Україні озброєння та боєприпасів" поширила розвідка росії.

Ця інформація агресора є неправдивою, це черговий "вкид" рф. Про це заявили в Центрі протидії дезінформації РНБО.

"ЦПД застерігає: розвідка рф поширила дезінформацію про нібито зберігання наданого партнерами Україні озброєння та боєприпасів на території Рівненської АЕС", - йдеться в повідомленні.

росіяни публікують фейкові повідомлення про те, що мовляв "ЗСУ перетворили на свої арсенали територію АЕС". Ворог бреше, що буцімто "на складах розміщуються ракети до РСЗВ HIMARS та інших іноземних систем ППО, а також артилерійські боєприпаси". 

"Водночас окупанти висловили сподівання, "що у Києві нікому не спаде на думку навмисно підірвати склади боєприпасів на АЕС, щоб отримати від Заходу більше озброєння". Застерігаємо! Ця інформація не відповідає дійсності!", - наголошують в ЦПД.

Як вказують фахівці, особливо різко "вкид" розвідки рф контрастує з повідомленням про "початок роботи місії МАГАТЕ на Рівненській АЕС, яка фіксуватиме будь-які загрози, що можуть мати військові дії".

"Публікуючи подібну дезінформацію, ворог може готувати підґрунтя для приховування майбутніх злочинів проти нашої держави та загострення панічних настроїв серед українців", - наголосили в ЦПД.

Нагадаємо, росіяни вже неодноразово вдавалися до фейків щодо АЕС, особливо, Запорізької. Так, ворожа пропаганда поширювала фейк про те, що "ЗСУ здійснили масовий обстріл ЗАЕС". 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: рівне, війна з Росією, фейкові новини
В тему