19 Січня 2023
Новини

Європарламент проголосував за трибунал для Путіна і Лукашенка

Європарламент проголосував за трибунал для Путіна і Лукашенка

Європарламент 19 січня проголосував за трибунал для володимира путіна та олександра лукашенка.

Європарламент ухвалив резолюцію щодо створення спецтрибуналу для переслідування злочину агресії проти України. За такі злочини відповідає вище керівництво країни, - пише 24 канал.

"За" віддали 472 голоси, "проти" – 19, утрималися – 33.

У резолюції Європарламенту йдеться, що ЄС та його члени мають домагатися створення спеціального міжнародного трибуналу для переслідування злочину агресії проти України, скоєного політичним та військовим керівництвом росії.

Європарламент вирішив, що спеціальний трибунал, за аналогією з Нюрнберзьким процесом після Другої світової війни, де судили нацистських лідерів, має створюватися в тісній співпраці з Україною та міжнародною спільнотою, бажано через ООН.

Подібні трибунали створювалися за рішенням Ради Безпеки ООН і для судового переслідування осіб, винних у скоєнні воєнних злочинів у колишній Югославії та в Руанді.

Європарламент вважає, що створення спеціального трибуналу заповнить велику прогалину в поточній інституційній структурі міжнародного кримінального правосуддя та має ґрунтуватися на стандартах і принципах, які застосовуються до Міжнародного кримінального суду.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: європа, володимир путін, олександр лукашенко, війна з Росією
В тему