1 Квітня 2022
Новини

У Київ приїхала очільниця Європарламенту

У Київ приїхала очільниця Європарламенту
Обговорити з українськими високопосадовцями євроінтеграцію України та нові санкції проти росії приїхала очільниця Європейського парламенту Роберта Мецола.

У Київ вона прибула 1 квітня. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Так, у зустрічі з Мецолою взяли участь прем'єр-міністр Денис Шмигаль, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, а також його заступники Олександр Корнієнко та Олена Кондратюк.

Під час зустрічі Шмигаль заявив, що цей візит Мецоли — чергове свідчення міцних відносин України та ЄС. Він наголосив, що Україна повністю готова до наступного кроку у відносинах із ЄС та розраховує завершити всі бюрократичні процедури в найкоротші терміни.

Шмигаль подякував за 1,2 мільярда євро макрофінансової допомоги від ЄС та закликав розширити антиросійські санкції. Серед них обговорили такі:

  • обмеження імпорту найважливіших російських експортних товарів, включаючи нафту й газ;
  • значне розширення секторальних санкцій та збільшення кількості банків, які відключили від міжнародних фінансових систем, зокрема SWIFT;
  • закриття портів для російських суден.

Україна також закликала продовжувати тиск на російських олігархів не лише арештами майна та статків, але й конфіскацією, щоб в майбутньому використати їх як репарації.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: київ, війна з Росією, євросоюз
В тему

Останні матеріали