27 Грудня 2022
Новини

Квітка Анемона, або чарівна вітряниця

Квітка Анемона, або чарівна вітряниця

Ці прості, ніжні квіти, забарвлені у всі кольори веселки, в багатьох людей асоціюються з казкою. Садові ділянки, що заселені анемонами можна порівняти зі строкатими східними килимами, настільки мальовничо вони виглядають. Домогтися такої краси доволі нескладно, тому вибір творців садового дизайну часто схиляється на користь саме цієї рослини – гарної та невибагливої водночас.

АНЕМОНА GALIL BLUE

Важливо! Якщо чарівна анемона підкорила ваше серце і ви бажаєте купити посадковий матеріал, аби отримати розкішний анемоновий килим вже найближчої весни, звертайтесь лише до перевірених, добре себе зарекомендувавши продавців. Адже кореневищні бульби цих рослин мають зберігатися за певних умов, в іншому випадку покупець ризикує не дочекатися рясного цвітіння, або цвітіння взагалі. Зокрема, таким місцем є найвідоміша компанія-постачальник квітів Украфлора, де є величезний досвід створення кращих умов для зберігання квітів. В асортименті рослин для відкритого ґрунту є також і анемони.

Інформація про квітку

Грецька назва квітки ?νεμ?νη перекладається як «дочка вітру» або «вітряниця». Назва отримана через тендітні пелюстки, що чуттєво тріпотять під поривами вітру. Рослина зустрічається на всіх континентах, окрім Австралії та Антарктиди. В природі існує більш 150 видів, які відрізняються за багатьма параметрами. Виведені від них сорти, відповідно, також різняться

  • Розмір. В залежності від сорту, анемона буває рослою (до 1 м заввишки), або мініатюрною (до 5 см). Діаметр розетки від 1,5 до 4 см.
  • Будова чашечки. Квітки бувають прості (пелюстки розташовані в один ряд) та махрові (пелюстки в два, три або більше рядів).
  • Колір. Дуже різноманітний, від сніжно-білого до густо-синього або фіолетового, всі відтінки рожевого – від блідого до неонового, криваво-червоні.
  • Терміни цвітіння. Існують морозостійкі сорти, що починають цвітіння у квітні (похідні від видів Anemone nemorosa, Anemone blanda). Сорти Anemone coronaria квітнуть в залежності від часу посадки. Цвітіння деяких сортів, що походять від Anemone hupehensis, триває до жовтня.

Якщо вибрати сорти за всіма параметрами, можливо досягнути безперервного цвітіння анемон протягом всього сезону, а також, завдяки різниці в розмірах та кольоровій різноманітності, створювати дизайн садової ділянки за власним смаком.

АНЕМОНА GALIL RED

Про характеристики обраних сортів можна дізнатися на сайті Ukraflora. Також в каталозі представлені фото зрізних анемон, з яких флористи компанії складають розкішні букети або використовують їх для створення авторських композицій з кількох видів квітів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, квіти
В тему