15 Грудня 2022
Новини

Можливість підготовки білорусі до вступу у війну допускають у Генштабі

Можливість підготовки білорусі до вступу у війну допускають у Генштабі
Задля так званого захисту білорусі добровольців агітують для вступу до лав територіальної оборони.
Це зокрема може бути кроком до підготовки участі білорусі у війні. Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов на брифінгу 15 грудня, - пише hromadske.

За його словами, наразі ймовірність проведення ворогом наступальної операції з території білорусі залишається низькою. Водночас є певні обставини, які вказують на таку можливість.

Громов каже, що Прикордонний державний комітет білорусі до 1 березня 2023 року продовжив обмеження на в?їзд та перебування громадян у прикордонній смузі в районах Гомельської області, що межують із Київщиною та Чернігівщиною. Також, за наявними даними, у прикордонних районах Брестської області минулого тижня добровольців агітували вступати до підрозділів територіальної оборони.

«Під час проведення бесід кандидатам доводять, що у разі впровадження в країні воєнного стану їм видадуть зброю та амуніцію, а їх основним завданням буде охорона та оборона громад у складі сформованих підрозділів тероборони», — зазначив Громов.

У той самий час Палата представників білорусі схвалила законопроєкт про запровадження смертної кари за державну зраду для військовослужбовців та представників державної влади.

«Не виключено, що такі дії режиму [олександра] лукашенка є одним із кроків у межах підготовки до участі в війні проти України», — наголосив він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, білорусь
В тему

Останні матеріали