15 Грудня 2022
Новини

Європейський парламент визнав Голодомор геноцидом українців

Європейський парламент визнав Голодомор геноцидом українців
Резолюцію про визнання голоду в Україні 1930-х років геноцидом українського народу ухвалив Європейський парламент.

Про це повідомляє «Укрінформ».

В ухваленому документі Європейський парламент визнає, що Голодомор, штучний голод 1932-1933 років в Україні, був спричинений навмисними діями радянського режиму та був геноцидом проти народу України.

Європарламент заявив, що відбілювання та прославляння тоталітарного радянського режиму та відродження культу радянського диктатора Йосипа Сталіна призвели до того, що росія сьогодні є державою-спонсором тероризму.

Євродепутати також засудили злочини росії, які знову здійснюються проти українського народу, зокрема цілеспрямоване знищення цивільної енергетичної інфраструктури України взимку.

Документ, який засуджує Голодомор в Україні, ухвалений більшістю голосів: «за» проголосували 507 депутатів, «проти» — 12, утрималися — 17.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак назвав це рішення історичною справедливістю.

«Автор геноциду назавжди отримає клеймо ганьби за ті події, а також за сьогоднішні злочини. Нація-терорист — майбутні покоління росіян будуть сприйматися через призму цих злочинів. Їх діти та онуки будуть у багаторічній ганьбі в цивілізованому світі. І відчуватимуть цю ганьбу всюди», — заявив Єрмак.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: євросоюз
В тему